Kelemen Hunor: În Anul Centenar România ar trebui, în primul rând, să construiască

mart.-10

Articole

„În Anul Centenar ar fi mai util ca România să înceapă să construiască, mă refer la marile proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară, pentru că festivităţile trec şi nu rămâne nimic concret în urmă”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la Cluj-Napoca.

În interviul acordat pentru Agerpres, liderul Uniunii a subliniat faptul că infrastructura feroviară din România este mai proastă ca în urmă cu 28 de ani şi că, în cei 100 de ani de la Marea Unire, încă nu am reuşit să facem nici măcar o autostradă care să treacă peste Carpaţi şi să lege regiunile istorice. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că România ar trebui să își consolideze relațiile cu Ungaria, la fel și cu toate celelalte țări vecine

„Orice om rațional înțelege că trebuie stabilit un parteneriat strategic între România și Ungaria. Este nevoie de o cale ferată rapidă, care să lege Bucureștiul de Budapesta. (…) În ultimii douăzeci de ani, România nu a reușit să realizeze niciun proiect cu adevărat important pe care să îl ducă de la început până la sfârșit „, a subliniat liderul Uniunii.

Potrivit președintelui UDMR, comunitatea maghiară din România trebuie să fie o punte de legătură între România și Ungaria. „Cu mijloacele mele modeste, am încercat să contribui la stabilirea unor relații politice și economice normale între cele două țări. Vorbim despre politica de vecinătate a României. (…)România este o țară importantă în regiune, dar este necesar să se construiască parteneriate bune cu țările vecine „, a spus președintele Kelemen Hunor, adăugând  că relațiile dintre România și Ungaria au fost recent normalizate.

„Recent, au existat șanse bune pentru normalizarea relațiilor româno-maghiare, dar unii au fost preocupați de ce se va întâmpla cu România, cu Transilvania. Nu cumva să se întâmple vreo nenorocire. Nu se va întâmpla nicio nenorocire! Cei care vorbesc prostii la televizor ar trebui să se uite și la cifre și să vadă că aceste relații comerciale funcționează bine (…).Cred că România ar trebui să se gândească foarte serios la modul în care va conecta infrastructura rutieră și feroviară la Europa Centrală și de Vest și cum poate să obțină beneficii pe termen lung din aceasta.

 

Sursa: www.3szek.ro

2 minute