În presa bucureşteană apare cu denumirea de Ecaterina Stahl-Iencic.
Încă de tânără devine cunoscută publicului iubitor de sport. Îşi dă bacalaureatul la Liceul Mihai Eminescu din Satu Mare, în 1972 obţine diploma la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea sport şi educaţie. În 1967 se căsătoreşte cu ziaristul de sport, sătmăreanul Stahl István, din căsnicia lor rezultă doi copii: Gabriella şi Krisztina, cea din urmă devine tot scrimeră.
A început scrima în 1960 la asociaţia sportivă Unio din Satu Mare sub îndrumarea lui Csipler Sándor. Doar peste doi ani îşi adjudecă prima medalie la categoria tineret la un concurs internaţional organizat în Cehoslovacia. E campioană naţională cu echipa de la Unio în 1964, apoi concurează până în anul 1980 în cadrul clubului Steaua sub îndrumarea antrenorilor Andrei Vâlcea şi Zilaghi Iosif (Szilágyi József). Sub culorile clubului bucureştean a câştigat 13 titluri naţionale cu echipa, de şase ori Cupa României şi devine de două ori campioană la individual.
În 1980 se întoarce la Satu Mare, la fosta sa asociaţie, iar după ce îşi încheie activitatea competiţională în 1984, va continua cu antrenoratul timp de 18 de ani.
A pregătit mai mult de o sută de scrimeri care cu toţii au ajuns să concureze în competiţii internaţionale.
La campionatele mondiale de tineret din 1964 de la Budapesta obţine locul 5, peste un an la Rotterdam devine campioană mondială de tineret. La campionatele balcanice îşi trece în palmares o medalie de aur la individual şi două titluri cu echipa.
La concursurile mondiale de seniori obţine medalia de aur la individual la turneul din 1975 de la Budapesta, la care se adaugă două medalii de argint cu echipa, cucerite în 1965 la Paris, respectiv în 1970 la Ankara.
Colecţia de medalii e completată de o medalie de bronz la individual în 1966, obţinută la Moscova, iar în concursul pe echipe bronz la Montreal în 1967, la Göteborg în 1973, la Grenoble în 1974, la Budapesta în 1975 şi la Buenos Aires în 1977.
Cucereşte aurul la Cupa Mondială de la Leipzig în 1976, respectiv în 1980. La campionatul mondial universitar din 1970 de la Torino obține argintul la individual şi cu echipa, la Moscova în 1973 cucerește medalia de aur cu echipa.
Cupa Campionilor Europeni îi revine de şase ori, trofee cucerite cu echipa de la Steaua, de patru ori au obţinut locul al treilea în această competiție.
A participat la olimpiade de cinci ori, de două ori a obţinut bronzul în competiţia pe echipe. Rezultate olimpice: 1964, Tokio – locul cinci cu echipa, 1968, Mexic – bronz cu echipa, locul 9. în competiţia individuală, 1972, München – bronz cu echipa, 1976, Montreal – locul 7. cu echipa şi acelaşi loc, 7 în concursul individual, 1980 ,Moscova – locul 9. cu echipa, locul 4. în competiţia individuală.
Drept recunoaştere a rezultatelor obţinute, Stahl-Jencsik Katalin a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar oraşul natal Satu Mare i-a acordat în 2006 titlul de cetăţean de onoare.
prosport.ro/sport-life/special
sports-reference.com/olympics/athletes
cosr.ro/sportiv/ecaterina-stahl
2minut